Wannborga Bränneri & Vingård

Wannborga Bränneri & Vingård

Wannborga är en riktig vingård på Öland med egen vinodling och vinkällare för tillverkning av vin samt även ett gårdsbränneri för framställning av diverse destillat. Vinodlingen startades under 2000- talets första år med ca 1/2 ha vinstockar. Odlingen har under årens lopp utökats till 2,5 ha och består av ca 3800 vinstockar av ett 10-tal olika druvsorter, samtliga anpassade för kallare klimat. För att ta hand om vinskörden har den gamla

Wannborga är en riktig vingård på Öland med egen vinodling och vinkällare för tillverkning av vin samt även ett gårdsbränneri för framställning av diverse destillat. Vinodlingen startades under 2000- talets första år med ca 1/2 ha vinstockar. Odlingen har under årens lopp utökats till 2,5 ha och består av ca 3800 vinstockar av ett 10-tal olika druvsorter, samtliga anpassade för kallare klimat. För att ta hand om vinskörden har den gamla mjölkladugården byggts om för att inrymma ett komplett vineri samt mikrobränneri. Varje årgång kommer att ha sin egen prägel, vilket är en stor del av charmen.

GUIDADE VISNINGAR & VINPROVNING
Vi arrangerar guidade visningar av vingård/bränneri samt efterföljande smakprovningar av gårdens egenproducerade drycker sommartid. Klicka in på vår hemsida för att boka en tid.

HANDLA WANNBORGAS DRYCKER
Våra viner och destillat går att inhandla på Systembolaget, antingen från de lokala Systembolagen på Öland och i Kalmar alternativt beställas till valfritt Systembolag i Sverige.