verktygslåda för ölands besöksnäring

Många företag inom besöksnäringen vill växa och utvecklas men det är inte alltid lätt att veta hur. Här har vi samlat information, guider och tips kring bland annat marknadsföring, paketering och att arbeta hållbart men även omvärldsbevakning, statistik och trender, som den öländska besöksnäringen kan använda sig av för att utveckla sina verksamheter. All information uppdateras och fylls på kontinuerligt. 

checkmark kunskap
checkmark verktyg
checkmark inspiration

marknadsföring & paketering

"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."

material att nyttja

Ölands Turismorganisation har tillsammans med partners producerat bilder och filmer i syfte att marknadsföra Öland som en destination att besöka. Detta material får du som företag eller förening också använda er av i era egna kanaler så som hemsida, facebook eller instagram. Utöver det har vi tagit fram broschyrer, kartor och diverse dokument som ni gärna får länka till alternativ skriva ut och ge till er besökare. Broschyren Öländska Pärlor finns att hämta hos oss på turistbyrån i Färjestaden. 

hitta & utveckla kompetens

När du behöver rekrytera hjälper vi dig att hitta värdefull kompetens. Vi på Ölands Turismorganisation har tagit fram en webbplats där 2023 års arbetstillfällen inom besöksnäringen på Öland samlas. Sidan marknadsförs just nu i sociala medier med målet att positionera Öland som en attraktiv plats att arbeta på. Passa på att marknadsföra era lediga tjänster. Utöver det jobbar vi med att ta fram en digital utbildning som riktar sig till alla som arbetar inom besöksnäringen på Öland. En första version beräknas vara klar redan i vår. Utbildningen kommer att innehålla två större delar med fokus på service och värdskap, samt en mindre Ölandsintroduktion.

en hållbar besöksnäring

Älska Öland varsamt - Det är ett privilegium att vi får ta del av den växlande naturen på Öland. Samtidigt är naturen här skör och många områden är mycket värdefulla för ekosystemet. Därför älskar vi Öland på ett varsamt sätt, så att vi även i framtiden kan ta del av allt det som gör Öland så unikt. 

 

samarbeten & nätverk

Letar du efter samarbetspartners, nätverk eller lokala grupper? Här finner du sammanhang där du kan knyta nya kontakter och få råd och stöd i din verksamhet. 

 

stöd & finansiering

På den här sidan fyller vi på med tips om vart du som företagare kan vända dig för extra stöd eller hjälp med finansiering till din verksamhetsutveckling!