verktygslåda för ölands besöksnäring

Många företag inom besöksnäringen vill växa och utvecklas men det är inte alltid lätt att veta hur. Här har vi samlat information, guider och tips kring bland annat marknadsföring, paketering och att arbeta hållbart men även omvärldsbevakning, statistik och trender, som den öländska besöksnäringen kan använda sig av för att utveckla sina verksamheter. All information uppdateras och fylls på kontinuerligt. 

checkmark verktyg
checkmark inspiration
checkmark kunskap

marknadsföring & paketering

Att digital närvaro är viktigt råder det knappast något tvivel om. Att vara tillgänglig och att arbeta aktivt med digitalt värdskap kräver att du finns i de kanaler där dina besökare letar efter dig. Här har vi samlat konkreta tips och guider till hur du kan arbeta med de viktigaste kanalerna.

material att nyttja

Ölands Besöksnäring har tillsammans med partners producerat bilder och filmer i syfte att marknadsföra Öland som en destination att besöka. Detta material får du som företag eller förening också använda er av i era egna kanaler så som hemsida, facebook eller instagram. Utöver det har vi tagit fram broschyrer, kartor och diverse dokument som ni gärna får länka till alternativ skriva ut och ge till er besökare. Broschyren Öländska Pärlor finns att hämta hos oss på turistbyrån i Färjestaden. 

synlighet på oland.se

Om din verksamhet erbjuder något för Ölands besökare erbjuder vi dig möjligheten att synas på oland.se helt gratis. Kanske har du ett boende, aktivitet, restaurang, gårdsbutik, loppis eller dylikt. Läs mer om de olika alternativen.  Har du någon fundering är det bara att kontakta oss på [email protected] så hjälper vi dig. Gäller det förmedling av boende, välkommen att kontakta [email protected].

hitta & utveckla kompetens

När du behöver rekrytera hjälper vi dig att hitta värdefull kompetens. Vi på Ölands Besöksnäring har tagit fram en webbplats där 2024 års arbetstillfällen inom besöksnäringen på Öland samlas. Sidan marknadsförs just nu i sociala medier med målet att positionera Öland som en attraktiv plats att arbeta på. Passa på att marknadsföra era lediga tjänster. Utöver det har vi tagit fram en digital utbildning som riktar sig till alla som arbetar inom besöksnäringen på Öland.  Utbildningen innehåller två större delar med fokus på service och värdskap, samt en mindre Ölandsintroduktion.

en hållbar besöksnäring

Älska Öland varsamt - Det är ett privilegium att vi får ta del av den växlande naturen på Öland. Samtidigt är naturen här skör och många områden är mycket värdefulla för ekosystemet. Därför älskar vi Öland på ett varsamt sätt, så att vi även i framtiden kan ta del av allt det som gör Öland så unikt. 

 

samarbeten & nätverk

Letar du efter samarbetspartners, nätverk eller lokala grupper? Här finner du sammanhang där du kan knyta nya kontakter och få råd och stöd i din verksamhet. 

 

stöd & finansiering

På den här sidan fyller vi på med tips om vart du som företagare kan vända dig för extra stöd eller hjälp med finansiering till din verksamhetsutveckling!

 

samarbeta med researrangörer

Här hittar du Destination Smålands e-kurs som är till för dig som vill öka din försäljning via internationella researrangörer. I den kommer du få lära dig mer om hur man arbetar med researrangörer på de tyskspråkiga marknaderna och hur det fungerar om du vill sälja din produkt via denna kanal.