välkommen till ölands turismorganisation!

Vårt mål är att få fler att uppleva ön och att upptäcka det många av oss redan vet - att Öland är en unik plats på jorden. För att lyckas med det samverkar vi bland annat med kommunerna, regionen samt företag och organisationer i regionen. 

Läs mer om vad vi gör

kalender för näringen

Här presenterar vi de aktiviteter och händelser som vi tror och hoppas kan ge nytta för dig inom besöksnäringen på Öland. Ta del av partner- och näringslivsträffar, föreläsningar, workshops, webbinarium och mycket mer.

Emelie fotar i Stora Rör
Verktygslåda för besöksnäringen
Läs mer
Bödabukten
press & nyheter
Läs mer
Föreläsning med Anders Nilsson, ESS Group på Vida Museum & Konsthall
kalender för besöksnäringen
Läs mer
Vandra Trollskogen
projekt ö-natur
Läs mer
Solnedgång i Djupvik
partnerskap öland
Läs mer
Jordhamn i solnedgång
destinationsutveckling
Läs mer

ta del av Ölands digitala service- & värdskapsutbildning

Utbildningens innehåll har ett fokus på service och värdskap samt en introduktion av Öland. Vill ni att er personal ska leverera ett värdskap i världsklass? Anmäl ert företag här:

 

verktygslåda

Många företag inom besöksnäringen vill växa och utvecklas men det är inte alltid lätt att veta hur. Här har vi samlat information, guider och tips kring bland annat marknadsföring, paketering och att arbeta hållbart men även omvärldsbevakning, statistik och trender, som den öländska besöksnäringen kan använda sig av för att utveckla sina verksamheter. All information uppdateras och fylls på kontinuerligt. 

Evenemang & Händelser

Öland erbjuder evenemang för alla åldrar och smaker. Delta i pulshöjande tävlingar, lyssna på musik tillsammans med vänner eller upplev spännande händelser på borgar och slott med hela familjen! 

10 Öländska utflyktspärlor

Upptäck utflyktspärlor som tar dig till de mest vackra, speciella och spännande platserna på Öland! Här finns något för hela familjen - gammal som ung.

 1. Ett av Sveriges 15 världsarv
  Från Karlevi i väster till Gårdby i öster och sedan hela vägen söderut sträcker sig ett underskönt landskap och en unik kulturbygd. Detta område upptogs år 2000 på Unescos lista över världsarv.
 2. En av Sveriges 12
  signaturleder för vandring

  Genom det karga och vackra världsarvet löper Mörbylångaleden, som är en av Svenska Turistföreningens tolv signaturleder. Upplev hela leden från Färjestaden ner till Ottenby eller välj ut en favoritdel.
 3. Mat och dryckes-
  producenter

  Gårdsbutiker, styckmästare, gårdsmejerier och förädlare tar varsamt hand om råvaror och erbjuder ett brett sortiment av hög kvalitet. 

Upptäck Öland tillsammans med Ölandsälskare!

Hitta Ölands smultronställen med hjälp av personliga guider och tips.