press & nyheter

Välkommen till Ölands Turismorganisation! Vi marknadsför och utvecklar Öland – Solens och vindarnas ö!

Ta del av turismorganisationens pressmeddelanden, presskontakter och bilder. Är du journalist eller skribent och vill berätta om Öland? Vi hjälper dig gärna med både tips och information. Vi kan också förmedla kontakt till personer att intervjua.

Ölands Turismorganisation drivs av Borgholms kommun och Mörbylånga kommun genom Ölands kommunalförbund. Vårt mål är att få fler att uppleva ön och att upptäcka det många av oss redan vet - att Öland är en unik plats på jorden! För att lyckas med det samverkar vi bland annat med kommunerna, Region Kalmar län, samt företag och organisationer i regionen.

nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att hålla er uppdaterade med de senaste Ölandsnyheterna.

 

kontakta oss gärna

Ölands Turismorganisation, Annie Skarpnord

press & pr

Annie Skarpnord
Tfn: 0485 - 88 813
Mail: [email protected]

Ölands Turismorganisation, Marcus Carlsson

tf turistchef

Marcus Carlsson
Tfn: 0485 - 88 805
Mail: [email protected]

gästnattsstatistik: kalmar län

Statistiken för gästnätterna är preliminära under pågående år, först i april året efter publiceras de slutgiltiga siffrorna för året. Kontakta gärna Marcus Carlsson om du undrar något kring gästnattsstatistiken eller kring hur du navigerar på webben där statistiken presenteras. 

 

öland har sveriges mest nöjda besökare!

För femte året i rad har destinationsnätverket SNDMO, Swedish Network of Destination Management Organisations, genomfört den stora undersökningen Resa i Sverige. Öland ligger återigen i topp som den destination som fått högst siffror av alla 40 destinationer.

 

tillsammans för öland

Vårt mål är att få fler att uppleva ön och att upptäcka det många av oss redan vet - att Öland är en unik plats på jorden. För att lyckas med det samverkar vi bland annat med kommunerna, regionen samt företag och organisationer på Öland och i regionen.

Ölands Turismorganisation | oland.se