projekt ö-natur

Genom ö-natur finns möjlighet för 100 företag i besöksnäringen på Öland att utan kostnad nyttja en affärsutvecklare för att öka lönsamheten i sin verksamhet. Målet är att fler företag ska skapa starka erbjudanden tillsammans som både gynnar dem och ökar Ölands konkurrenskraft som destination.

checkmark Affärsutveckling
checkmark Aktiviteter & Workshops
checkmark Verktygslåda
checkmark Juridiskt stöd

gemensam satsning för Öland

Öland är redan en konkurrenskraftig destination, men vi ser stora möjligheter att nyttja andra säsonger och möta den ökade efterfrågan av naturnära och hållbara upplevelser.

Samverkan mellan Borgholms kommun, Mörbylånga kommun och Ölands kommunalförbund har med stöd av Europeiska regionala utvecklingsfonden möjliggjort genomförandet av projektet ö-natur. 

Europeiska Unionen - Europeiska Regionala Utvecklingsfonden

 

Sedan uppstarten 1 juni 2021 lägger vi gemensamt extra resurser för att under 28 månader, tillsammans med dig i besöksnäringen, stärka våra verksamheter och Öland som destination. 

kommande aktiviteter & workshops

 

genomförda aktiviteter

Från projektets start juni 2021 har nästan 90 företag haft minst ett affärsutvecklingsmöte för att undersöka utvecklingsmöjligheter. Efter mötet avgör företagaren om den vill boka upp ytterligare kostnadsfria möten eller själv arbeta vidare med de möjligheter som kartlagts gemensamt.

Deltagande företag har bland annat genomgått analys av webb och sociala medier, med konkreta förslag på åtgärder som ger bättre effekt. Många spanar in nya målgrupper, som gärna gör besök under vår och höst, och finslipar marknadsföringen mot dessa. Vi snackar trender och hållbarhet och omvandlar det till viktiga konkurrensfördelar. Lär oss digitala verktyg som förenklar administration, drift och kommunikation. Tillsammans undersöker vi också hur vi kan skapa ännu starkare erbjudanden, bara genom att lyfta allt fantastiskt vi redan har på Öland.

 

Under våren 2022 genomfördes en studieresa till Bornholm i syfte att lära av destinationens företag och positionering som outdoor-destination. En rad inspirerande företag besöktes som delade med sig av sina erfarenheter. Bilden är från det uppmärksammade hotellet Green Solution House, som blivit utnämnt till ett av de 10 mest miljövänliga hotellen i Europa.

Hösten 2022  och våren 2023 arrangerades en rad workshops, utbildningar och träffar inom de områden som deltagande företag haft intresse för. Bland annat inom marknadsföring och digitalisering, men inte minst för ökad samverkan och kännedom om varandra i syfte att hitta gemensamma affärsmöjligheter. Projektet avslutas den sista oktober 2023. Ölands turismorganisation driver vidare utveckling tillsammans med näringen, båda kommunerna på Öland, regionen och andra partners.

verktygslåda

För dig i besöksnäringen som vill växla upp och utveckla din verksamhet! Vi har samlat massor med bra information, guider och tips på samma ställe för att gör det enkelt för dig. Här kan du hålla dig uppdaterad om branschens utveckling och hitta nya möjligheter att växa. Läs mer om marknadsföring, paketering, nätverk på Öland, statistik, trender och varför ditt hållbarhetsarbete är en viktig konkurrensfördel. All information uppdateras och fylls på kontinuerligt.

 

kontakta oss i ö-natur

Välkommen att höra av dig till Felicia om du vill veta mer om satsningen eller är intresserad av ett första möte med affärsutvecklarna.

Ölands Turismorganisation, personal, Felicia Bäckström

 

Felicia Bäckström

- Håller i trådarna. Bultande hjärta för Öland, aktiva utomhusupplevelser och utveckling.

Ölands Turismorganisation
Destinationsutvecklare
[email protected]
0485 - 88 812

Ölands Turismorganisation, personal, Magnus Brommé

 

Magnus Broomé

- Erfaren affärsutvecklare och fena på verktyg för strategisk affärsutveckling inom besöksnäringen.

Affärsutvecklare
[email protected]

Ölands Turismorganisation, personal, Sofie Gunnarsson

 

Sofie Gunnarsson

- Kreativ affärs- och platsutvecklare med stenkoll på trender och marknadsföring, öga för koncept och helhet.

Affärsutvecklare
[email protected]

Mediabank

Ölands Turismorganisation har tillsammans med partners producerat bilder och filmer i syfte att marknadsföra Öland som en destination att besöka. Detta material får du som företag eller förening också använda er av i era egna kanaler så som hemsida, facebook eller instagram. 

Behöver du nytt material för din marknadsföring? Om ni är i behov av att anlita en konsult för marknadsföringsmaterial, hemsida eller liknande kan ni först undersöka om möjlighet finns att nyttja regionens konsultcheckar. Länk till info om konsultcheckar 

Horns udde
Bilder att använda
Läs mer
Barn i Långe Jan, Ottenby
Filmer att använda
Läs mer
Solnedgång i Djupvik
upplev ön
Läs mer
Signaturled Öland
natur & äventyr
Läs mer
Helena Elm - Flyga Drake i Blasinge Hamn
öland året runt
Läs mer