paketering

Vad erbjuder du din målgrupp och hur paketerar du det?

En av fyra resenärer från Sverige (25% av svenskarna) vill ha ett färdigt bokat paket innan de reser. Hur kan du hjälpa de att få en helhetsupplevelse på Öland och hos dig? Starkare tillsammans, finns det grannföretag som skulle kunna hjälpa dig att ge dina besökare en helhetsupplevelse.

Publicera ditt paket på oland.se 

Många besökare efterfrågar som sagt paket och på oland.se erbjuder vi öns verksamheter att publicera sitt eller sina paket för att skapa synlighet och för fler möjligheter till köp. Klicka in till formuläret här nedan och skicka in ditt paket så publicerar vi det på webben. Kom ihåg att kontakta oss vid förändringar i ditt erbjudande.

vad säger lagen?

Hur definieras paketresor och vilka undantag från lagen finns det. Vilka krav ställs på dig som researrangör? I de här filmerna berättar Jonas Thyberg, en av Sveriges duktigaste advokater inom området, hur ändringar i paketreseavtalet kan göras från resenären och arrangörens sida. Hur avbokning av paketresa kan göras och vilka villkor som gäller för avbokningar samt hur resenären kan reklamera fel och vilket ansvar arrangören har vid fel. I den tredje och sista filmen informerar han om Resegarantilagen. Ta del av Visit Swedens sammanfattningar om paketreselagen.

Läs mer om: Vad säger lagen? hos Visit Sweden.

internationell paketering

Hur kan Sverige öka sitt erbjudande till den internationella marknaden och utländska researrangörer? Lyssna och lär från föreläsningar som varit del av en seminarieserie för natur- och kulturturismföretag under hösten 2020.

Läs mer om: internationell paketering hos Visit Sweden

 

hållbar internationell paketering

Lär dig hur du kan få affärsnyttan, samhällsnyttan och miljönyttan att samverka i paketeringen för att locka de internationella kunder som faktisk är villiga att betala för resan, boendet, maten och upplevelserna. Ta del av Visit Swedens tre delar om paketering.

Läs mer om: Hållbar internationell paketering hos Visit Sweden

Samarbeten & Nätverk

En förutsättning för att stärka Öland som en destination att besöka är att vi gör det tillsammans. Med samarbeten mellan organisationer, företag och föreningar blir vi konkurrenskraftiga gentemot andra destinationer. Tillsammans blir vi bättre och starkare - ensam är inte stark i detta sammanhang.