STF Station Linné

Vid porten till Alvaret på Öland ligger Station Linné. Här bedrivs världsledande forskning om blommor, insekter och Alvarets natur. Välkommen att bo i en miljö som skapar unika förutsättningar för spännande möten.

Att bo på Station Linné på Öland ger en perfekt och lugn bas för att uppleva Ölands fantastiska natur. Här bor du alldeles intill Stora Alvarets vidder och Mittlandsskogens lummiga grönska.
 
Station Linné har funnits sedan 1963 och är en internationellt arbetande forskningsstation som producerar vetenskapliga resultat i världsklass. Här bedrivs forsknings- och utbildningsverksamhet och stationen är värd för många forskare, vilka bedriver sina fältstudier här.
 
Det är detta som, tillsammans med det enastående läget, gör Station Linné till ett alldeles speciellt boende. Våra 28 nyrenoverade rum är fördelade på enkel- och dubbelrum, alla med privat dusch och toalett. Möjlighet finns att addera frukost, lakan och handdukar samt avresestäd. I vårt välutrustade gemensamhetskök finns allt du behöver för att tillaga egna måltider som du sedan kan njuta av i vår mysiga matsal med härlig utsikt över trädgården.
 
Dagtid har vi öppet i vårt café, och i vår butik hittar du en mängd fina Ölandsprodukter, böcker och ett stort utbud av entomologiskt material för den insektsintresserade.
Alldeles inpå knuten utgår flera vandringsleder som är några av landets i särklass intressantaste just med anledning av den unika naturen och artrikedomen. Härifrån kan du utforska Öland på egen hand eller kanske följa med på någon av våra av våra spännande naturguidningar. Sommarens program innehåller bland annat orkidévandring, skogsbad, fjärilsvandring, mystik i mörkret eller en historisk guidning i Gamla Skogsby. Läs hela programmet på vår webb och förboka för att säkert få plats.
 
Varmt välkommen!