Skäftekärr
Skäftekärr
Skäftekärr

Skäftekärr

I Skäftekärr kan du bland annat lära dig mer om livet under järnåldern, ta en fika eller lunch i kaféet, ströva runt i den vackra parken med 100-tals exotiska träd eller uppleva Ölands tidiga liv och historia i fossilmuséet.


Skäftekärr Arkeologiska Friluftsmuseum
I det arkeologiska friluftsmuseet kommer historien till liv. Här finns ett uppbyggt järnålderslandskap med ängsområden, fägator och ett långhus du kan gå in i och sitta en stund vid elden. Det finns en lekvall med utmaningar för hela familjen. Guidningar ingår i entrén. Öppettider se hemsida www.skaftekarr.se

Skäftekärr Fossil- och Stenmuseum
Se äkta öländska och utländska fossil samt föremål från ett 25-tal länder. En inspirerande översikt om Ölands och livets spännande utveckling från ”urtid till istid”. Museet bygger på privata samlingar under 40 år av äkta fossil, meteoriter, kristaller, stenar, udda föremål samt uppbyggda modeller, och planscher med lättförståeliga texter på svenska och engelska.
Lär dig mer om Ölands mer än 500 miljoner år gamla historia om ”Stenflundror, Ölandsspikar och Kristalläpplen” som en förundrad Linné kallade dessa ”petrifikationer” (fossil) på sin Ölandsresa år 1741.
Öppettider se hemsida www.fossiloland.se

Skäftekärr Kafé, Hotell och Konferens
Sitt ute i trädgården eller på vår härliga altan och njut av en kopp kaffe och en frasig våffla eller glass. Eller varför inte en lunch med sallad, paj eller pizza och ett glas vin? Råvarorna är i möjligaste mån lokala. Öppettider se hemsida www.skaftekarr.com
.
Välkommen till familjevänliga Skäftekärr, en pärla på norra Öland!