Skäftekärr
Skäftekärr
Skäftekärr

Skäftekärr

I Skäftekärr kan du bland annat lära dig mer om livet under järnåldern, ta en fika eller lunch i caféet, ströva runt i den vackra parken (arboretum) med 100 exotiska träd eller uppleva Ölands tidiga liv och historia i det inspirerande fossilmuséet.

Skäftekärr Café och Restaurang
Sitt ute i trädgården eller på den härliga altanen och njut av en kopp kaffe och en frasig pannkaka med glass och sylt. Eller varför inte en lunch med sallad, paj, pizza, bakad potatis med räkröra eller Bödas varmrökta lax med äppelsås. För Öppettider o kvällsevenemang se:

www.cafeskaftekarr.se

Skäftekärr Arkeologiska Friluftsmuseum
I det arkeologiska friluftsmuseet kommer historien till liv. Här finns ett uppbyggt järnålderslandskap med ängsområden, fä-gator och ett långhus du kan gå in i och sitta en stund vid elden. Det finns en lekvall med utmaningar för hela familjen. Dagliga guidningar till fornlämningarna "Stormansgården" utan extra kostnad.

För öppettider och speciella arrangemang se: www.skaftekarr.se

Skäftekärr Fossil- och Stenmuseum
Lär dig mer om Ölands mer än 500 miljoner år gamla historia om Stenflundror, Ölandspikar och Kristalläpplen, som en förundrad Linné kallade dessa märkliga petrifikationer (fossil) på sin Ölandsresa år 1741. En inspirerande översikt från ca 25 länder samt Ölands och livets spännande utveckling från "urtid till istid". Museet visar privata samlingar under 45 år av äkta fossil, meteoriter, kristaller, stenar samt modeller/planscher mm. Nyhet: Museiguidningar för hela familjen.

För öppettider, familjeguidningar och mycket mera se: www.fossiloland.se

Välkommen till familjevänliga Skäftekärr, en pärla på norra Öland!