Restaurang Trädgårdsgatan 26
Trädgårdsgatan.jpg
Restaurang Trädgårdsgatan 26

Restaurang Trädgårdsgatan 26

Krögaren Jonas Åhman skapar rätter med råvaror både från ön och längre bort, med ambitionen att ge Er en minnesvärd kväll både vad det gäller mat, dryck och service i den lilla kvarterskrogen. I december 2014 utsågs Trädgårdsgatan 26 till en av Nordens bästa restauranger i den första utgåvan av ”White Guide Nordics 250 Best Restaurants 2015” varav endast ett drygt 80-tal var från Sverige.

Sedan dess har vi hållit oss kvar i guiden år efter år. Vi känner oss stolta och glada över det erkännandet och det sporrar oss inför den kommande säsongen

WG skriver:

"Personlig pyttekrog

Råriven svensk kalv, det får man minsann inte ofta. Men nu ligger den där så bestämt och ber om att bli uppäten. Och den är väldigt mjuk mot den pigga pepparrotsemulsionen, den friterade palsternackan, kaprisen och den picklade rödlöken. Sedan följer en fin hälleflundra med örttäcke serverad med risonirisotto, blåmusslor och crudaiola på tomat och blekselleri och en välbalanserad mussel- och vitvinssås. Vi väntade oss en mineralfräsch riesling med hög syra från Alsace till fisken. Men överraskas med en komplex italiensk soave som landar i gommen som en hel trädgård full av mogna apelsiner och persikor med en nyans av honung, krossad sten och bergamott-te. Vår servitris storytellar kort och gott att hon ”gillar soave”. Lite snopet med tanke på att krögare Jonas Åhman är känd just för sina omsorgsfulla vinval. Menyn fortsätter med en lite för salt och lite för röd örtstekt lammytterfilé. Den steks extra på vår begäran och kommer med en superfräsch citronpolenta med kronärtskocka och torkade oliver. Till det en tipptopp färskostkräm med bacon, basilika, tomat och vitlök. Handplockade smultron, jordgubbar, körsbär och björnbär med fläderanglaise, mjuk mandelkaka och dulce de leche är kvällens höjdpunkt. Restaurangen med plats för endast 16 gäster samt det faktum att man från varje bord kan se självaste mästerkocken in action gör middagen personlig. Må Åhmans smaker aldrig överge den här matsalen."