Paradisverkstaden
Paradisverkstaden
Paradisverkstaden
Paradisverkstaden

Paradisverkstaden

Paradisverkstaden är ett familjeägt företag som arbetar med stengodslera i alla former. Vi formger och tillverkar allt från mindre bruksföremål och serviser till större skulpturala objekt. Hjärtat ligger på Öland där Eva och Olof Paradis träffades under sin hantverksutbildning på Capellagården och senare startade Paradisverkstaden närmare 50 år sedan.

Typiskt för Paradisverkstadens formspråk är det mjukt organiska förenat med strama konturer, färg, mönster och strukturer. Naturens former och växlingar är en ständig inspirationskälla. De senaste åren har Paradisverkstaden gjort flera uppmärksammade designsamarbeten som till exempel med tidningen Lantliv eller livsstilsbutiken Grandpa.

”Vi tycker att nya formgivare och ny publik är väldigt givande, speciellt nu när vi genomgår ett generationsskifte. Vi vill att alla ska få uppleva hur fint det är med lera och hur materialet kan komma i så många skepnader. När vi formger tillsammans med andra händer det något nytt som överraskar och inspirerar både oss och publiken. ”

Vår vackra butik och spännande verkstad är ett välbesökt utflyktsmål på Öland som är öppet året om. Här kan du se utställningar, inspireras, njuta, ta en fika inne eller ute i den lummiga trädgården, kika in i verkstaden och handla konstobjekt, vackra ting för det dukade bordet, hemmet eller trädgården.

Vi önskar besökaren en sinnlig upplevelse där keramiken och kreativiteten står i centrum med naturen som vår största inspirationskälla.

För aktuella öppettider, se Paradisverkstadens hemsida.

// Moa, Hannah, Eva och Olof Paradis med Personal