öland original

I en värld full av kopior och massproduktion, söker människor efter något äkta. Ett original som särskiljer saken, upplevelsen och dem själva från mängden. Det är vad Öland Original handlar om. Att identifiera och ge ett namn till allt som har sitt hem och ursprung på Sveriges bästa ö.

Öland Original är också en chans för dig som näringsidkare på ön att ingå i ett bredare sammanhang, med ett särskilt syfte att verka för Öland. Företag lyfter samt ger varandra stöd, draghjälp och synergieffekt av att ha en sak gemensamt – Öland.

varför använda denna logotyp?

Att få stämpla din verksamhet eller produkt med Öland Original visar att du har tagit ställning till att bevara och utveckla Öland. Du visar att småskalighet, samverkan och hållbar utveckling är vägen framåt. Du blir den ambassadör Öland behöver, och tillsammans med andra stärker, leder och formar du en del av Ölands historia. Och framtid.

vad krävs för att kvalificera sig?

Företag som får stoltsera sig som Öland Original måste vara skrivna på Öland. Sedan ska merparten av produkterna eller tjänsterna som man säljer även ha sitt ursprung på Öland. Den öländska kopplingen och stoltheten ska vara en tydlig röd tråd genom hela företagets erbjudande och historia. Precis det besökaren vill ha.

hur ansöker jag?

De företag som kvalificerar sig får tillgång till logotypen. Detta är en unikt designad logotyp som är ett original i sig. Logotypen talar om för besökaren att verksamheten bara finns på Öland och ingår i ett varumärke som står för originalitet, kvalitet och Öland. En lista över samtliga öländska original kommer snart att finnas här.