Nya Conditoriet
Nya Conditoriet

Nya Conditoriet

Nya Conditoriet som är listade i White Guide ligger i centrala Borgholm och är ett konditori som bjuder gästerna på en 50-talskänsla!

Här finns originalinredning sedan 1950-talet, allt för den sköna hemtrevliga känskan. Det är bara att glida ner i de sköna sofforna och njuta avhembakade kakor, bullar, tårtor smörgåsar m.m.

Nya Conditoriet är listade i White Guide under klassificeringen God Klass. Klassificeringen innebär En sympatisk helhetsupplevelse där köket presterar en väl genomförd matlagning. Formuleringen lyder:

"Klassiker som håller stilen
Kliv in på Nya konditoriet en lördag och du möts redan i den slitna marmortrappan av sorlet från gästerna. Hoppas att du hittar en ledig stol – det här är ett populärt ställe och utan konkurrens Umeås äldsta konditori. 2017 fyller NK – som det heter i folkmun – 90 år. Den huvudsakliga inredningen har en tydlig 1940-talskaraktär som upprätthålls med varsam hand. Vi vågar glatt påstå att du inte blir besviken oavsett vad du väljer till kaffet. Den långjästa kanelknuten, möra bärpajen eller krämiga zuleikatårtan bjuder på fylliga smaker som dröjer sig kvar. Riktigt gott espressokaffe med fin crèma."