LinksGolf Öland, Grönhögen
LinksGolf Öland, Grönhögen
LinksGolf Öland, Grönhögen

LinksGolf Öland, Grönhögen

En utmanande bana med mycket vatten, mycket vind och mycket bunkrar. Banarkitekt är det förra golfproffset och smålänningen Pierre Fulke som har designat banan efter skottsk modell. En vacker bana precis vid kusten på södra Öland som är värd att spela.

LinksGolf Öland är unik. Pierre Fulke har lagt ut 18 hål som är en harmonisk blandning av strategi och skönhet. Vikten av estetik upplevs var än man är på banan. Hålen är rätt utlagda och hindren strategiskt placerade och banan är lätt och skön att gå. LinksGolf Öland är en riktig linksbana som exempelvis Lundin, Leven eller Scotscraig. Ligger du 100 meter från green på en ”vanlig” bana kan du bara slå en klubba. På en linksbana kan du slå fem olika klubbor och du kan slå dem på flera olika sätt.

Det 13:e hålet är valt till ett av Sveriges 18 vackraste hål, har inslag från såväl Carnoustie, bunkrarna, som från Muirfield med Hogans Alley. Allt är dock spegelvänt. Nittio torvade bunkrar och dubbelgreen förstärker karaktären av links. Banan byter årsmodell varje år genom förbättringsarbeten som förskönar och förstärker banans slogan,"LinksGolf is GolfPassion".