Färjestaden

Färjestaden

Efter kanske en hel dags färd mot natt, brukar många besökare känna att ankomsten till Färjestaden är en befrielse. Resan över bron är avklarad, barnen har slutat fråga ”hur långt är det kvar”. Nu är du bara minuter från att stänga av motorn och sträcka på benen. Färjestaden är ett utmärkt första-stop för din Ölandsvistelse. I hamnen finns lekplats, bad, camping och restauranger och vill du bo riktigt bekvämt finns två hotell att välja på.

Efter kanske en hel dags färd mot natt, brukar många besökare känna att ankomsten till Färjestaden är en befrielse. Resan över bron är avklarad, barnen har slutat fråga ”hur långt är det kvar”. Nu är du bara minuter från att stänga av motorn och sträcka på benen. Färjestaden är ett utmärkt första-stop för din Ölandsvistelse. I hamnen finns lekplats, bad, camping och restauranger och vill du bo riktigt bekvämt finns två hotell att välja på. Ett stort Köpcentrum med flera butikskedjor ger dig alla möjligheter till shopping.

Med Färjestaden som utgångspunkt är det enkelt att göra utflykter både norrut och söder över. En fin cykelled leder till bad som Röhälla i norr och Eriksöre i söder. Nära hamnen finns en populär badstrand, en härlig lekplats, utegym och äventyrsbangolf. En bit bort finns en allaktivitetspark med skateramper. Camping med trevligt poolområde och en golfbana finns i närområdet. Sugen på att möta lemur, zebra, apor och krokodiler? Självklart finns det en djurpark på Öland, och här kan du också bada och leka i vattenlandet och få pirr i magen i karusellerna på parkens nöjesfält. Det magnifika pariserhjulet är ett av Ölands mest spektakulära landmärken.