Borgholms slott
Borgholms slott
Borgholms slott

Borgholms slott

Välkommen till Borgholms Slott! 5.000 m2 under tak. Vandra runt i slottsgemaken och känn historiens vingslag. På Borgholms Slott har det myllrat av människor genom seklerna. Njut av den fantasiska utsikten över slottsalvaret och Kalmarsund en trappa upp.

Kom till Borgholms Slott och se utställningen ”Uppgång & Fall”. En utställning om slottets 900 åriga historia. Sjöröveri, äkta kärlek, kungar, krig och myter. Påklädda, tonsatta, draperade och dramatiserade. I utställningen kan du uppleva branden som förvandlade slottet till den ruin som idag utgör ett av Sveriges mest attraktiva turistmål.

Borgholms Slott har många evenemang och aktiviteter för hela familjen bland annat erbjuds här slottsverkstad under sommarmånaderna! Borgholm Slott eller slottsruinen som det också kallas är dessutom en av Sveriges vackraste och mest uppskattade utomhusarenor. Sommaren 2018 uppträder bland annat GES, Diggiloo, Sven-Bertil Taube, Lars Winnerbäck och In Flames med deras tvådagarsfestival; Borgholm Brinner!

Borgholms Slott har fantastiska lokaler för bröllop, fester och konferensmiddagar.

Borgholms Slott är öppet 29 mars, april och 1- 26 september 10:00-16:00
Maj, juni, juli och augusti 10:00-18:00. Sista insläpp en timme innan stängning

Hundar är välkomna till Borgholms slott.

Välkomna!