Barnens Slott - Borgholms Slott
Barnens Slott - Borgholms Slott

Barnens Slott - Borgholms Slott

Borgholms Slott är ett besöksmål för hela familjen. Här kan ni gå på upptäcktsfärd i de spännande slottsmiljöerna och utforska utställningarna tillsammans. Vi har även specifika barnaktiviteter anpassade efter årstid.

Barnens slottsäventyr
27 juni-12 augusti

Välkommen till sommarens spännande aktivitet för barn! Här väntar äventyret där barnen får kämpa i riddarbanan, skjuta pilbåge, utmana riddaren i brädspel, klura ut kryptot till den hemliga kistan och dra klingan ur den magiska stenen. När barnen klarat uppdragen blir de dubbade av prinsessan i Kungshuset. På äventyrsområdet finns även barnens pysselverkstad och slottets café. Låt äventyret börja!


Mysterieguidning för barn
27 juni-12 augusti

– följ med prinsessan runt på slottet!
Ett gästabud ska hållas på slottet och prinsessan behöver din hjälp med förberedelserna inför kvällen. Men allt är inte vad det ser ut att vara, någon verkar ha andra planer inför kvällen. Följ med prinsessan på ett spännande äventyr och hjälp henne att lösa mysteriet på slottet.

Språk: Svenska
Längd: Ca 30 min
Tid: Guidningen ges två gånger dagligen under högsäsong 27 juni-12 aug 2022. Kl. 11.00 och 14.00.


Jakten på slottsskatten
13 augusti-6 november

I uppdraget Jakten på slottsskatten upptäcker barnen slottets hemliga skrymslen när de, med hjälp av en skattkarta, letar efter bokstäver till kryptot som kan öppna den magiska kistan.


På äventyrsområdet finns även barnens pysselverkstad och slottets café. Varmt välkommen till ett spännande slottsäventyr i sommar!