Hasselstammar
  • Fr. 75

Vintervandring i Mittlandsskogen

Häng med naturguiden Caroline till Mittlandsskogen i vinterskrud. I mörkret utforskar vi trädens stammar och djurspår. Gör upplevelsen lite mer äventyrlig i mörkret.

Upplev Mittlandsskogen på vintern tillsammans med naturguiden Caroline. Ölands natur är speciell på sommaren, men att utforska den på vintern när det finns snö- och isformationer är något helt annorlunda. I mellanrummet mellan snö och marken lever en del av skogens djur under vintern. En vinter med snö har vi chansen att utforska detta mellanrum och att följa djurspår. Även en snöfattig vinter finns mycket att upptäcka i skogen som trädsvampar och djurspillning. Den kunniga och engagerade guiden lär dig hur du kan känna igen träd på vintern.
Vill du göra upplevelsen ännu lite mer äventyrlig kan du följa med på vandring i mörkret. Med hjälp av pannlampor följer du med naturguiden längs stigen. I mörkret får du uppleva ljuden i Mittlandsskogen och kanske höra hoandet av ugglor. Och har vi riktig, riktig tur kanske vi får se salamander på vårvandring.
Vi avslutar vandringen vid elden där du bjuds på något varmt att dricka och en nygräddad våffla.
Det är fantastiskt att gå på tur i skogen på vintern och det kräver inga förkunskaper. Men ta på dig varma kläder och skor som passar till vädret. Marken är plan men ojämn så barnvagn/rullator fungerar inte.
vuxna 150 kr per person, barn (4-12 år) 75 kr per person
Tid 1,5 h
2023-02-24 17.30-19.00
2023-02-25 10.00-11.30
Samling på Mittlandsgården, Törnbottenvägen 68. strax utanför Algutsrum. Vi åker gemensamt till skogen.