Vandringsresa till Öland och det stora alvaret
Vandringsresa till Öland och det stora alvaret
Vandringsresa till Öland och det stora alvaret

Vandringsresa till Öland och det stora alvaret

• 3 vandringsdagar på världsarvet Alvaret och Ölands västkust. 14-21 km/dag • Bokningsbart året runt • 3 nätter på 3 olika boenden längs med vandringarna och bagagetransport ingår • Middagar och lunchpaket ingår Pris från 5 590 sek/person

Alvar, världsarv, öppna vidder och sandiga vikar
Ett par dagars vandring på Alvaret, Öland är kanske just det bästa sättet att upptäcka ön på. Här är underlaget oftast platt och säsongen lång med en värme som dröjer sig kvar både på land och i vattnet långt in på hösten. Naturens färger skiftas från säsong till säsong, men oavsett årstid är det här alltid lika vackert!
Vandringen sker över kalkstenshällar, förbi källor, blomstrande ängar och såklart havet som alltid är nära. Här är det svårt att undvika att befinna sig vid eller i ett naturreservat, fornminne eller fågellokal. Ni passerar fornlämningar, lågväxande vegetation och odlingslandskap som utsetts till världsarv av Unesco, vilket speglar människans lyckade samspel med naturen.
Välkommen att vandra på Alvaret, Öland, en resa som låter dig uppleva och njuta av natur, världsarv och historia från första parkett!
Ni kommer få skjuts från Färjestaden till mitten av naturreservatet Stora Alvaret. Från Hotel Skansen har ni med er ett lunchpaket som ni stannar till och äter förslagsvis i den häpnadsväckande naturreservatet som ni vandrar genom. Ert bagage kommer att vänta på er vid hotellet i Kastlösa och kommer till sista natten att transporteras till Stora Frögården där ni spenderar sista natten.

Länk till paketet
https://lifeoutdoor.se/project/fran-alvar-till-kust/

Länk till företaget
https://lifeoutdoor.se