Takida och Stiftelsen
  • 28 Jul
  • Borgholms Slott

Takida och Stiftelsen

Stiftelsen och Takida kommer tillsammans med 13 goda vänner att skapa sommarens varmaste och bästa kvällar på scenen.

Två av Sveriges största och mest framgångsrika band kommer att ge sig ut på en stor gemensam turné sommaren 2023. Tidigare har de två banden slagit publikrekordet på Dalhalla med 5 653 fans i publiken under sin sommarturné 2017. Turnén kommer att innefatta åtta stora stopp runt om i Sverige, inklusive imponerande slott och slottsruiner.

Det blir Stiftelsens enda spelningar 2023 och supportbanden kommer att avslöjas senare. Det är en efterlängtad återförening av de två banden efter deras tidigare turné tillsammans.

Takida bildades 1999 och slog igenom stort med sitt debutalbum "Make You Breathe" (2006). Deras numera klassiska singel "Curly Sue" parkerade sig på Trackslistans förstaplats i 10 veckor och på Svensktoppen i 54 veckor. Med "Master" blev bandet också stora i Tyskland och spelade på arenor där. Under våren 2023 har Takida redan åkt på en stor arenaturné genom Sverige.

Stiftelsen grundades av barndomsvännerna Robert Pettersson (Takida) och Micke Eriksson 2012. Singeln "Vart jag än går" slog ner som en bomb och blev en megahit. Låten har spelat sig till 11xPlatina, låg på Svensktoppen i 40 veckor och tilldelades en Grammis för "Årets låt". Debutalbumet "Ljungaverk" sålde snabbt platina.

Alla datum

Date & time (<% occasionResult.length %>)

28 Juli 19:00 - 21:00