SINKADUS

SINKADUS

Välkommen till Vernissage på Eksboden i Gårdby den 25 - 27 November kl. 17.00 till sent. Kommer du tidigare så är du lika välkommen. Då är det skratt och mys. Ta med en vän!

SINKADUS - den mest välpaketerade serier tavlor som någonsin gjorts - av Danne Håkansson
Hur ser din hand ut? En stege? En färg? Tvåpar? En kåk? En straight flush?

25 - 27/11 på Eksboden, Gårdby 302, Öland. Mitt emot Eksgården. Där blir det också förhandsvisning av serie nr två - Mandalay Bay.

Förlåt. Texten nedanför är lite (sicken underdrift!) lång, men väldigt viktig för att förstå koncept och paketering Pallar du läsa så inser du grejen.

Text från utställningen:
”Född och uppvuxen på Öland, konstnärernas ö, började Danne redan som ung måla tavlor i sin egen ateljé, tidigt påhejad och uppmuntrad av Solveig Hermansson, som var bildlärare - och för evigt kommer vara en symbol för att gå sin egen väg. Samtidigt fotograferade han mycket och blandade tekniker för att hitta nya uttryckssätt.

Senare började den digitala boomen och Danne flyttade till Karlskrona 1996. Efter det har han jobbat som Designer, på Hyper Island. Efter det grundat världskända designbyrån Doberman - tillsammans med några kompisar, och senare grundat Milou Communication - också med några polare. På Milou är han fortfarande verksam.

Nu efter över 20 år inom den digitala branschen gör Danne en långresa tillbaka till rötterna, det beständiga och icke redigerbara, som kommer leva kvar i många många år. Inget mer CtrlZ, om något gått fel.

Så här berättar Danne om sitt konstnärskap:
“Jag har hittat min egen unika form för att uttrycka mig. Jag har målat hela mitt liv, med upp och nedgång. Men jag har egentligen aldrig känt att jag riktigt fått ut allt jag ville säga.

Nu har jag kombinerat mina erfarenheter och känner att mitt uttryck är starkt. Och även om det ibland provocerar ordentligt, så tror jag att folk kan relatera till mina tavlor.
När jag kombinerar ord eller meningar från mitt liv så får jag ut mer av varför tavlan ens existerar, varför jag vill dela med mig av den. Helt ofiltrerat och naket. Otroligt skönt.

Dessutom innebär erfarenheterna, jag samlat på mig under åren, att jag sätter stort värde i själva konceptet och paketeringen av min konst, och jag lovar att ni aldrig sett något så genomarbetat. På riktigt. Den kommer som minst sluta i fem serier, med olika kortlekar, så att alla har en god möjlighet att skaffa en “hand”. Att kunna få ihop en Royal Straight Flush kommer dock bli få förunnat.

Varför just detta koncept?
Tavlorna representerar ögonblick i mitt liv. Saker som har hänt, som jag fortfarande kommer ihåg starkt. De är personliga, ibland allvarsamma, och ofta helt uppåt väggarna. Tänk att jag varit med om detta, liksom!

Alla tavlor är märkta med ett spelkort, som också är en del av själva äkthetsbeviset.
Kortlekarna, det finns sju st, kommer från olika casinon i Las Vegas, som spelats av stjärnorna vi vuxit upp med, och blivit uttjänta. Så, det finns material till att göra 364 7 jokrar. Jag tycker dock att 5 kortlekar/260 tavlor 5 jokrar, är ganska ok.
Alla tavlor som visas denna gång är den första serien av Sinkadus, Caesars Palace. Jag kommer också ta med, och förhandsvisa serie nr 2, Mandalay Bay. Det kommer framöver alltså bli 52 tavlor en joker i varje serie. I början av utställningen fanns en chans att få en full “hand” (i färg) nu blev en av tavlorna såld, vilket gör att det just nu inte går att få en full hand.

Till varje tavla medföljer ett brev, märkt med tavlans kort i leken, som berättar historien bakom tavlan, som enbart delas med köparen/ägaren av tavlan. Kuvertet är förseglat med mitt sigill, ”DAH - Volo Possum Debeo”. Ägaren bestämmer själv om hen vill bryta sigillet och läsa eller ev dela med sig av innehållet.

Alla tavlor är märkta med en label, i nedre högra hörnet, som visar vilket kort och serie den tillhör.
Till varje tavla finns också ett fodral, i svart sammet, som är märkt med en label som tillhör tavlan.””

Läste du ända hit så bugar jag! Och jag hoppas vi ses!

Med vänlig hälsning,
Danne Håkansson

Kontakt

Gårdby 302 38692 Gårdby