Vattensalamander
Stillhetens damm
  • 28 Mar
  • Mittlandsgården
  • Fr. 95

Salamanderspaning i Mittlandet

Följ med naturguiden och biologen Caroline på en spännande salamanderspaning. När vårvärmen kommer vaknar skogen till liv. I Stillhetens damm förbereds nu den stora vårfesten.

Följ med naturguiden Caroline på en lätt vandring genom skogen. Vi letar spår från olika djur och lär oss känna igen träd utan blad. Har vi riktig tur har salamandern vaknat och förbereder nu sin vårfest i Stillhetens damm. Med hjälp av den erfarna guiden lär du dig se de fascinerande djuren. När du väl sett den första ser du mer och mer av livet under ytan. Hör om vattensalmandern, dess liv och livsmiljöer. Lär dig hur Sveriges två olika arter ser ut, och hur du skiljer hane från hona.
Praktiskt:
Samling på Mittlandsgården, Törnbottenvägen 68, strax utanför Algutsrum. Därifrån åker vi gemensamt till skogen. Vi rekommenderar varma kläder. Välj gärna lager på lager med överdragsbyxor vid regn och blåst. På fötterna varma skor/stövlar som tål väta. Marken är plan men något ojämn, därför fungerar det inte med barnvagn/rullator. Hund är välkommen om det är OK med övriga deltagare.

Alla datum

Date & time (<% occasionResult.length %>)

28 Mars 10:00 - 11:30
31 Mars 10:00 - 11:30
1 April 10:00 - 11:30

Kontakt

Törnbottenvägen 68 386 90 Färjestaden