Ottenby lund - Fågelskådarplattform | Kanontornet
Ottenby lund - Fågelskådarplattform | Kanontornet
Ottenby lund - Fågelskådarplattform | Kanontornet

Ottenby lund - Fågelskådarplattform | Kanontornet

För att ta dig fram till Fågeltornen i Ottenby lund gör du en avstickare mot Ölands Södra udde från väg 136. Kanontornet når du genom att ta första avfarten till vänster och följa skyltningen mot Norra Lunden / Schäferiängarna till Norra lund parkeringen. Vid parkeringen finns det en rastplats med toaletter och bord. Från parkeringen leder dig en cirka 1,5 km lång grusväg öster ut mot Norra Lundtornet. För att ta dig till Kanontornet tar du

För att ta dig fram till Fågeltornen i Ottenby lund gör du en avstickare mot Ölands Södra udde från väg 136. Kanontornet når du genom att ta första avfarten till vänster och följa skyltningen mot Norra Lunden / Schäferiängarna till Norra lund parkeringen. Vid parkeringen finns det en rastplats med toaletter och bord. Från parkeringen leder dig en cirka 1,5 km lång grusväg öster ut mot Norra Lundtornet. För att ta dig till Kanontornet tar du första avfarten från grusvägen till höger och följer Finnslättsvägen mot Södra lund parkeringen. Innan du kommer fram till parkeringen fortsätter du på Finnslättsvägen öster ut mot Schäferiängarna. När du når kanten av lunden fortsätter du sedan norr ut för att komma fram till fågelskådarplattformen Kanontornet.

Alternativ väg för att ta dig fram till fågelskådarplattformen Kanontornet är att fortsätta på vägen mot Ölands Södra udde till Södra lund parkeringen. Från parkeringen beger du dig ut nordöst längs med Finnslättsvägen och tar första avstickaren öster ut. När du når kanten av lunden fortsätter du sedan norr ut för att komma fram till Kanontornet. Kanontornet är handikappvänligt och för att ta sig ut till plattformen är den en låg sluttning. Från Kanontornet är det en storslagen ut över Schäferiängarna. Vid plattformen finns det ett fikabord och en informationstavla.