ÖlandsChoklad
ÖlandsChoklad
ÖlandsChoklad
ÖlandsChoklad
ÖlandsChoklad
ÖlandsChoklad

ÖlandsChoklad hamncafé och restaurang

Ölands Choklad är ett mysigt och prisbelönat café och restaurang på hamnplan i Färjestaden som har öppet året runt. Caféet erbjuder egentillverkad, handgjord choklad och glass av högsta kvalitet. Till det kaffe, fika, mat och fullständiga rättigheter.

Under sommarmånaderna samt Skördefesten finns utebar och grill, där hamburgarna gjorda på hängmörat naturbeteskött från Mysinge på södra Öland utmärker sig extra.

"Om det är ett enda ställe man inte får missa i Färjestaden, är det ÖlandsChoklad nere i hamnen. Vad som började med pralintillverkning i liten skala har nu vuxit till ett café med fullständiga rättigheter, ett eget bageri, kvalitetskaffe från Fogarolli, prisbelönt glass, egen etikett på öl och hamburgergrillning på uteserveringens stora trädäck om sommarkvällarna. Till favoriterna hör pralinen Sött&Salt, chokladbollen som är doppad i deras 70 %-choklad och glassen rom och russin. Den innehåller inga russin, men väl rom från Venezuela för cirka 500 kronor flaskan. Definitivt en kioskvältare!"