Liten ekbok på brännässla
Naturvandring
  • 22 Jun
  • Mittlandsgården
  • Fr. 150

Nässelsafari

Häng med biologen och naturguiden Caroline till nässlornas fascinerande värld.

Nässlor på gott och ont. Brännässlor har i alla tider skördats och använts på många olika sätt. Från det att romarna använde dem till att hålla värmen, till nätteldukar och som gödselmedel. Häng med Caroline på upptäcksfärd i brännässlornas fascinerande värld där du både får smaka och skörda nässlor.

Under 1,5 timme blandas fakta och dikt om denna hatade och älskade växt.

Fler gröna upplevelser på Mittlandsgården

Praktiskt:
Samling på Mittlandsgården för gemensam avfärd i egna bilar/cyklar till nässlorna. Marken är plan men något ojämn. Vi rekommenderar kläder efter väder och skor med hel tå.

Röster från guidningen
”Nässelsafari” var verkligen trevlig och lärorik liten exkursion.Vi avslutade dagen med besök i den fina gårdsbutiken.” Anna
”Mycket kunniga och intressanta vandringar med Caroline. För er som vill veta mer och annat än det som står i turistguiderna!” Eva

Om guiden
Caroline är biologen med 15 års erfarenhet som naturguide, Ölandsguide, certifierad naturguide och certifierad skogsbadsguide. Hon har gedigen kunskap om naturen och landskapet och presenterar det på ett lättsamt och trevligt sätt. Därför blir en vandring tillsammans med Caroline en aha-upplevelse som ger minnen att ta med hem. För henne är varje guidning unik och hon anpassar den till deltagarna, oavsett ålder, intressen och förkunskaper.

Caroline är utbildad i HLR

Alla datum

Date & time (<% occasionResult.length %>)

22 Juni 14:00 - 15:30

Kontakt

Törnbottenvägen 68 386 90 Färjestaden