Matrundan - Kalmar län 2023
  • 09 Sep

Matrundan - Kalmar län 2023

Lyft dina lokalproducerade råvaror, förädlade läckerheter och fina mathantverk och gör dig, din verksamhet och dina samarbetspartners synliga under Matrunda 2023. Tillsammans visar vi upp den goda lokala maten som Kalmar län har att erbjuda.

Matrundan - En upptäcktsresa i lokala smaker är ett initiativ där företag som gårdsbutiker, mathantverkare, caféer och restauranger på landsbygden håller öppet en hel helg för invånare och besökare. Medverkande företagare samlas under det gemensamma begreppet ”Matrunda” och synliggörs bland annat i en digital karttjänst och delvis i trycksaker.

• Huvudfokus för Matrunda Kalmar län är att lyfta den lokala maten.
o Deltagande företag ska i huvudsak erbjuda lokala produkter som odlats/förädlats i det egna företaget eller vara av lokalt eller regionalt ursprung och i sista led komma från Sverige.
o Matställen ska under matrundan i huvudsak erbjuda lokal mat.
o Kringaktiviteter är trevliga, det är dock maten som ska vara i fokus under matrundan.

Anmälan är nu öppen
Anmälningsformuläret till årets matrunda är nu öppet och det är fritt fram för producenter, gårdsbutiker, caféer, restauranger och förädlare på landsbygden att anmäla sig.

Bra att veta är att fjolårets karttjänst ’Story Map’ återanvänds och kommer att uppdateras löpande i början av juni - efter att sista anmälningsdatum gått ut.

Sista anmälningsdag är den tisdag 16 maj. Sistadatum för eventuella ändringar är fredag den 2 juni.

#matrundankalmarlän #matrundan2023 #mathantverk

Matrundan är framtagen av Länsstyrelsen Kalmar län inom arbetet med den regionala livsmedelsstrategin för Kalmar län.

Alla datum

Date & time (<% occasionResult.length %>)

9 September 10:00 - 16:00