Fårsafari på Mittlandsgården

Fårsafari på Mittlandsgården

Följ med på lammsafari och träffa får och lamm. Guidad naturupplevelse om får, salamandrar, blommor och insekter. Enstaka helger från Öland Spirar till midsommar. Varje tisdag-torsdag i juli och halva augusti. Det går även att boka privat guidning när det passar dig.

Följ med oss ut i en av våra betesmarker och träffa våra tackor med lamm. Vi går en slinga genom betesmarken och tittar i en salamanderdamm, i en skalbaggskompost och på trädens superkrafter. Under vägen berättar guiden om livet som fåraherde, lite om Ölands historia och betesmarkerna i Mittlandsskogen. Det finns tid för frågor och att gosa med lammen och deras mammor.
Guidningen är 1,5 timme lång och vi är utomhus hela tiden och passar både stora och små. Oömma kläder och skor efter väder.
Boka
Pris 75 kr per person över 2 år. Betalar gör du på plats kontant, Swish eller med kort. För mer information kontakta Caroline på 073-708 86 32 eller [email protected]
Caroline är utbildad biolog, Ölandsguide, certifierad naturguide och certifierad skogsbadsguide. Hon har gedigen kunskap om naturen och landskapet och presenterar det på ett lättsamt och trevligt sätt. Därför blir en vandring tillsammans med Caroline en aha-upplevelse som ger minnen att ta med hem. För henne är varje guidning unik och hon anpassar den till deltagarna, oavsett ålder, intressen och förkunskaper.
Guidningen är Corona-anpassad. Vi är utomhus och håller ett omtänksamt avstånd till varandra. Det finns tillgång till handsprit och Caroline är utbildad i HLR.