Boksignering med Elisabeth Öhman
  • 07 Oct
  • Borgholms Bokhandel

Boksignering med Elisabeth Öhman

Lördagen den 7:e oktober kommer Elisabeth Öhman med sin nysläppta bok "Blåeld" för signering. Boken är en dokumentär berättelse om mordbränderna på norra Öland.

Lucianatten 2012 brinner det i en garagebyggnad i Flakeböle på norra Öland. I brandresterna hittar man kvarlevorna av två människor och en hund. Det står snabbt klart för utredarna att alla var döda redan när branden bröt ut. Detta blir kulmen på en rad märkliga bränder och brutala mord inom litet geografiskt område under en sjuårsperiod. Egendomliga sammanträffanden, trassliga affärer och utpekanden gör att misstankarna riktas mot en man från trakten, som sex år tidigare stod åtalad för ett annat dubbelmord, utfört på ett sätt som liknar fallet i Flakeböle.

Hur påverkas människorna på en liten ort av att leva med hotet från en misstänkt seriemördare? Hur formas en förövare? I denna dokumentära berättelse söker Elisabeth Öhman svaren på dessa frågor.

Elisabeth Öhman är själv bofast på Öland och har en bakgrund som copywriter och frilansjournalist. Hon är författare till en rad böcker, bland annat spänningstrilogin om den äventyrlige urmakaren Aron Pettersson i Drottningklockan, Renässansringen och Pärlbroschen.

Alla datum

Date & time (<% occasionResult.length %>)

7 Oktober 11:00 - 14:00